


Kadın Kaynakçılar Sertifikalarını Aldı: Gazaltı Kaynakçılığı Eğitimi Tamamlandı
Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından, İMEP 2 Programı kapsamında Yıldırım Belediyesi ve Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) iş birliğiyle düzenlenen “Gazaltı Kaynakçılığı (MİG-MAG)” eğitim programı başarıyla tamamlandı.
Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine; BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mimar Sinan MTAL Müdürü İlyas Küçük ve kursiyerler katıldı.
Törende konuşan BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit, kadınların sanayi ve teknik alanlarda yer almasının ekonomiye büyük katkı sağladığını belirterek, kursiyerlere meslek yaşamlarında başarılar diledi. Başkan Bilgit konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Kadınların üretimde aktif rol alması sadece bireysel değil, toplumsal kalkınmanın da anahtarıdır. Bu eğitimle sadece teknik beceriler değil, aynı zamanda özgüven ve iş hayatına atılım fırsatı da kazandırıldı.”
Program kapsamında kursiyer kadınlar, ilerleyen süreçte kariyer rehberliği desteği alacak ve gerekli ek belgelendirme sınavlarının ardından firmalarla istihdama yönelik birebir görüşmeler yapma fırsatı yakalayacak.